Happy Home Made Jam!

Belangrijke mededeling! 
Ik en de partner in crime hebben een eigen stekje! 
We zijn begin mei verhuisd naar een huisje waar er naar hartenlust geknutseld, gekookt en gerommeld kan worden. 
We zijn voorbije maand druk bezig geweest om de crime scene helemaal naar onze stijl en smaak in te kleden. We hebben een eigen kast gemaakt, eigen servies versierd, eigen muurdecoraties geschilderd ( foto’ s volgen snel in andere blogposts). 
En nu presenteren we op deze blog ook onze nieuwe bezigheid, eigen brood en confituur maken!

Hieronder een korte beschrijving van onze eigen artisanale dagelijkse jam.



Voor 3 Potjes confituur.

½ kg aardbeien
½ kg rabarber
½ kg geleisuiker
Steelpannetje
Scheplepel
Schone potjes


Was het fruit en snij het in hapklare brokjes, doe alles in een steelpannetje en zet op een matig vuurtje.
Doe de geleisuiker bij het fruit en blijf regelmatig roeren. ( Volg de instructies op het pakje geleisuiker. )
Je merkt zelf wanneer de confituur is ingedikt en het fruit gaar is.
Schep het mengsel zo snel mogelijk in de glazen potjes en sluit ze stevig af. Zet ze ondersteboven om af te koelen en laat een dag staan.   Smeren maar... 


Een leuke variant van het gewone confituur boke, een confituur taart!


Bak een taartbodem zoals beschreven in een recept naar keuze. 


Smeer deze bodem vol met zelfgemaakte confituur. 


Smeer daarboven een mengsel van mascarpone en Amaretto likeur. 


Snij bananen in schijfjes en beleg de taart er mee. 


Laat een spatie voor amandel stukjes of andere taart garnering.


Nodig vrienden uit en geniet. 
(of eet ze lekker helemaal zelf op.)



1 opmerking: