Mexican Fall Food

Zin in een lekkere herfstmaaltijd in een Mexicaans tintje, deze kip enchiladas zijn een echte aanrader!


benodigdheden: 4 Kip filets
                          Zure room
                          8 Tortilla's 
                          Peper/ zout/ tijm/ rozemarijn/ peterselie 
voor de saus:      2 paprika's
                          2 tomaten + (1 voor de garnering )
                          1 grote ui
                          1 kleine ui ( garnering )
                          Blikje maïs
                          Pot pasta saus 


Bereiding: 
Snijd de groenten in blokjes
Stoof de uien in olijfolie.
Voeg de paprika's en tomaten toe.
Laat alles aanstoven en roer om.
Voeg de pasta saus, maïs en kruiden toe.
Laat een half uurtje pruttelen.

Meng de zure room met peper, zout en peterselie.

Leg de tortilla's in een diepe ovenschaal en vul ze met de saus.
Zet de schaal nog 20min. in de oven op 180°
tot de tortilla's knapperig zijn. 

Bak ondertussen de kip goudbruin en kruid af.
Snijd elk stuk in 2. 

Haal de schotel uit de oven en besprenkel de tortilla's met de zure room, 
peterselie en beleg ze met de kip.
Garneer uw bord met rauwe tomaten en gesnipperde ui.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen