Culinaire Picknick


Hapjes voor een culinaire picknick: 

1) Gevulde courgette rolletjes met tonijn: 

1 courgette
1 blikje tonijn (eigen nat) 
1 hard gekookt eitje 
basilicum 
bieslook
peper/zout
olijfolie 


De courgettes: 
Snij de courgettes door over de hele lengte en bak ze in olijfolie aan beide kanten beetgaar. 
Laat afkoelen.

 De tonijn vulling: 


Meng de mayonaise, de tonijn, restjes gebakken courgette en het gekookt ei door elkaar. 
Kruid af naar eigen smaak. 

Verdeel nu de tonijn-mengeling over de hele lengte van de courgette plakjes. 
Rol ze op en prik ze vast met een satéprikker. 



2) vijgen/ geitenkaas salade


sla
7tal gedroogde vijgen
rolletjes geitenkaas
honing


Snipper de sla en de vijgen en de geiten kaas in stukjes en meng de ingrediënten. 
Voeg er een klein lepeltje honing aan toe. 



3) Krokante pitabroodjes met ei, spek en courgette


4 pitabroodjes 
6 dunne plakjes Ardeens spek 
3 eieren 
1 courgette
peper/zout
oregano


De broodjes:

Snij de broodjes half door en besprenkel de binnenkant met olijfolie, peper en zout. 
Bak de pita broodjes in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven of rooster ze krokant in een broodrooster. 
Laat afkoelen 


De vulling: 


Kook de eieren.
Bak de plakjes spek en voeg er blokjes courgette bij. 
Plet de gekookte eieren en voeg ze bij het mengsel. 
Kruid af naar smaak. 

Vul de pitabroodjes met het mengsel. 


4) Perziken gevuld met blauwaderkaasmousse en walnoten


6 perziken uit blik
blauwaderkaas
room
honing 
walnoten

Mix de kaas, de room en de honing tot een luchtig geheel.
Hak de noten fijn.
Vul de perziken met de mousse en strooi de gehakte noten erover.



5) Zoek een leuk plekje en genieten maar!




1 opmerking: